Klaudia Łakoma
Magister dietetyki oraz promotorka naukowego podejścia do żywienia. W 2019 roku ukończyła studia magisterskie na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu, broniąc go pracą dyplomową na temat oceny sposobu żywienia i stosowania suplementów diety w wybranych sportach sylwetkowych. Licencjat ukończyła z wyróżnieniem w 2017roku.
współpraca dietetycznaO samej sobie:
Muszę przyznać, że pokochałam gotowanie już będąc dość wybredną nastolatką! Być może właśnie dlatego tworzone przeze mnie diety są napakowane pysznym jedzeniem. Historia nabrała tempa, gdy zaczęłam badać, co właściwie wpływa na zdrowie człowieka. W trakcie studiów zrozumiałam, że uwielbiam się uczyć, a potem to przekazywać w jak najprostszy sposób. Teraz udowadniam, że dbanie o siebie idzie w parze z pysznym jedzeniem. Możesz mnie spotkać na Instagramie, gdzie obalam mity, łącząc dziedziny dietetyki sportowej i klinicznej. Fascynuje mnie dietetyka hormonalna. Sama zmagam się z niedoczynnością tarczycy, insulinoopornością i nadmiarem androgenów. Aktualnie buszuję w artykułach opisujących przeróżne zależności dotyczące miesiączki. Cyklicznie prowadzę wyzwania, w których łącznie wzięło udział już 15 tysięcy osób! Pokazuję znaczenie poszanowania ciała, wartościowego jedzenia i wplatania w codzienność spacerów. Myśląc o swojej pracy, widzę cegiełki, które wspólnie układamy na drodze do zdrowia. Cieszy mnie każdy sukces - odzyskana miesiączka, upragniona ciąża, regulacja hormonów, cera bez trądziku, baby hair, zgubione cm, lepsze samopoczucie, osiągnięcia sportowe...Wszystkie małe i duże rzeczy, które składają się na dobrze odżywiony i działający organizm.
Klaudia lubi:
- pieski
- podróże
- joga
- trening
- książki
- sernik